Een privéchauffeur, iets voor u?

Een privéchauffeur klinkt vaak als over de top, decadent of overkill. Vragen als ‘’Wat mag dat wel niet kosten?’’ of ‘’Ik kan toch prima zelf rijden?’’ horen we regelmatig voorbij komen. Een privéchauffeur is natuurlijk alleen van meerwaarde voor de grootste bedrijven met de rijkste directeuren. Toch?

Gelukkig niet.

De meeste bedrijven die nog geen gebruik maken van een privéchauffeur hebben (logischerwijs) vaak nog geen idee waarom steeds meer mensen hier nou voor kiezen en wat de vele voordelen zijn. Het eerste misverstand zit vaak in de kosten. Bij het woord privéchauffeur verwacht men vaak hoge tarieven waar dat tegenwoordig allang niet meer zo is.

Voorbeeld:

Bij E-Drivers huurt u een studentchauffeur al vanaf €27,50 excl. Per uur (per 01-10-2022). Als een directeur 4 uur gebruik maakt van een studentchauffeur kost dat dus €110,-. Zet hier even het uurtarief van de directeur tegenover want er is nu namelijk werktijd in plaats van reistijd. Zijn dat hoge kosten of levert het juist tijd (en daarmee geld) op?

Is een privéchauffeur wel iets voor ons?

Kijk eens of een van deze situaties bij jullie weleens tot ergernissen lijdt. Als dat het geval is loont het zeker om te inventariseren om van een privéchauffeur (al dan niet sporadisch) gebruik te maken.

Eén afspraak, halve dag kwijt.

U opent de agenda en tot grote opluchting staat er vandaag maar één, zelfs korte afspraak op locatie gepland. 14:30 tot 15:30 in het centrum van Amsterdam. Op het eerste gezicht blijft er nagenoeg een hele dag aan werktijd over. Oké, het centrum van Amsterdam is waarschijnlijk een uurtje rijden, maar alsnog. Met een beetje speling ingecalculeerd betekent het om 13:15 de auto in, en onderweg naar de afspraak.

De afspraak verloopt goed en met een kwartiertje uitloop moet het nog net lukken om voor de file terug op kantoor te komen. Helaas, de ring van Amsterdam laat al zien dat het andere plannen heeft. 30 minuten en nog geen hectometerpaal verder komt de conclusie dat dit een verloren wedstrijd is. Er zit niets anders op dan de route te vervolgen richting huis, aan te schuiven bij het avondmaal en dan maar weer ’s avonds aan de slag. En dat op een ‘rustige’ werkdag.

Wie A zegt moet ook P zeggen

Laten we de afspraak in Amsterdam nog even als voorbeeld houden. Wie spreekt over Amsterdam is namelijk vaak nog maar een paar zinnen verwijderd van een opmerking over het parkeren. Midden op de dag in het centrum een parkeerplek zoeken onder tijdsdruk is een activiteit die je je ergste vijand nog niet toewenst, dus de keuze Q-park is snel gemaakt. Het is een stukje verder dan gehoopt en dus moet u doorstappen. Gehaast en oververhit kunt u aan bij de afspraak. Verre van ideaal.

Gelukkig verloopt de afspraak prima, en kunt u op een rustiger tempo terug naar de auto wandelen. Helaas wacht op u de ontmoeting met de betaalautomaat. En hier wordt uiteraard naar boven afgerond. €15,- ‘’A.U.B.’’.

Een alternatief misschien?

Gelukkig laten we ons niet zo snel kennen. Het verkeer werkt niet mee, dan proberen we toch een keer de trein? De nog verse 9292 app op de telefoon geeft aan dat u zich ongeveer een uur binnen de veilige gele muren van het openbare vervoer zult bevinden. Dat is een uur tijd om te werken in plaats van te sturen. Kassa. Alleen nog even de auto bij het station parkeren. Hier rekenen ze €3,- per uur, het betere werk vergeleken met Q-park. Nog even een kaartje kopen en dan.. €33,80?! Een retourtje Amsterdam?

Het is niet anders. Met lichte irritatie sluit u zich aan bij de wachtende massa, netjes op tijd. De trein helaas niet, die heeft 8 minuten vertraging. Ansich geen probleem, u heeft natuurlijk wat speling genomen. 9292 is gelukkig daar om u wel even te laten weten dat u door die 8 minuten vertraging de aansluiting gaat mislopen en u 25 minuten moet wachten op de eerst volgende mogelijkheid. Te laat op de afspraak. U niet blij, klant niet blij, afspraak ingekort en aan het eind van de dag -€45,- voor het OV en het parkeren. Niet helemaal wat de bedoeling was. 

Herkenbaar?

Is iets soortgelijks u weleens overkomen? Of uw directeur? Grote kans dat jullie dan gebaat zijn bij een privéchauffeur.

  • Tijd

Reistijd = werktijd. In het comfort van je eigen auto kun je achterin werken, nadenken of relaxen. Of je nou in de file staat of niet, ’s avonds doorwerken is verleden tijd.

  • Parkeren

Alle hoofdpijn omtrent parkeren wordt bespaard. Voor de deur van je afspraak in en uit stappen. De chauffeur kan vervolgens de auto parkeren op een plek waar het gratis is terwijl u al bij uw afspraak bent.

  • Geld

Parkeerkosten kunnen hoog oplopen en zoals we hebben gezien is het OV niet altijd een goed alternatief. Belangrijker nog, u kunt werken onderweg. Geld verdienen tijdens het reizen en, nog leuker, declarabel zijn. Zet uw uurtarief eens tegenover de €27,50 van een studentchauffeur en zie wat het brengt.

  • Rust

De rust van efficiënt omgaan met tijd. Geen overvolle treinen die wel of niet op tijd zijn, geen ellenlange files, geen ergernissen aan andere verkeersdeelnemers, geen haast en de rust van genoeg tijd.

Nog niet helemaal overtuigd?

Het zal even wennen zijn, de eerste keer. Maar na die eerste keer wilt u niet anders. Daarvan zijn wij overtuigd. Wilt u weten hoe onze ervaring u kan helpen de dagen beter in te delen? Bel dan met onze experts. Het is geheel vrijblijvend.

Bel dan even met: 0850443744