De verschillende gradaties chauffeurs  

Bij E-Drivers bieden we binnen de chauffeursdiensten een aantal opties aan. Omdat het soms niet helemaal duidelijk is welke chauffeur nou wat doet, geven we met dit blog inzicht in de mogelijkheden:  

  • De studentchauffeur 
  • De privéchauffeur 
  • De directiechauffeur 
  • Een auto met chauffeur 

De studentchauffeur 

Voor veel studenten is werken als chauffeur de ideale bijbaan. Naast de vaak gunstige werktijden, de aantrekkelijke verdiensten (en fooien) wordt er vaak gereden in fraaie auto’s. Ideaal is dat de wachttijd tussen het rijden door vaak gebruikt kan worden om te studeren. Tel daar bij op dat je als studentchauffeur een divers en interessant netwerk opbouwt die later weer van grote waarde kunnen zijn in de vorm van een stageplek of zelfs een eerste baan.  

Vanwege deze aantrekkelijke bijkomstigheden is er een groot aanbod studentchauffeurs. Een studentchauffeur kan namelijk al van start met een rijbewijs, een goede wagenbeheersing samen met verkeersinzicht en een goede set normen en waarden. Bij E-Drivers zorgen we wel dat al onze studentchauffeurs een ruime ervaring hebben in alle type auto’s, screenen wij alle chauffeurs bij binnenkomst en verzorgen wij aanvullende rijtrainingen nog voordat ze bij een opdrachtgever in de auto stappen. E-Drivers levert premium kwaliteit chauffeursdiensten.  

De privéchauffeur 

De volgende klasse is de privéchauffeur. Deze onderscheidt zich door zijn bak ervaring, zowel op de weg als op sociaal gebied. Het is een wat oudere chauffeur. Het kan een pensionado zijn, iemand die even tussen banen in zit of een beroepschauffeur. De chauffeur heeft niet het directiechauffeurs-certificaat, maar past ook niet in het hokje van de studentchauffeur door zijn enorme ervaring en oudere leeftijd. In alle gevallen is het een discrete gesprekspartner (wanneer gewenst) en fijn om achter het stuur te hebben.  

Om de kwaliteit hoog te houden dient ook de privéchauffeur een aantal tests te ondergaan. Dan kijken we specifiek naar een dienstverlenende instelling, comfort en veiligheid. Hier wordt gekeken of iemand daadwerkelijk kan toetreden tot de selectie privéchauffeurs.  

Afbeelding met gebouw, buiten, auto, straat  Automatisch gegenereerde beschrijving

De directiechauffeur  

Een directiechauffeur is een chauffeur die gecertificeerd is en dus een vakopleiding heeft gevolgd bij een door het CBR/CVV erkend opleidingsinstituut. De meest voorkomende variant is het CCV-D1 certificaat.  De chauffeur wordt in het examen getoetst op rijvaardigheid, houding en serviceverlening. Na het positief beëindigen van zowel de opleiding als het examen wordt hij/zij gecertificeerd directiechauffeur.  

Directiechauffeurs die hun CCV-D1 certificaat hebben gehaald en hun kennis en vaardigheden willen vergroten kunnen doorgaan voor het CCV-D2 certificaat. E-Drivers kan ook dit type chauffeur leveren. Een chauffeur met het D3 certificaat is naast chauffeur ook beveiliger en een D4 chauffeur beheerst heuse pantservoertuigen. Deze worden bijvoorbeeld ingezet voor het koningshuis.  

Auto met chauffeur  

Voor wie volledig ontzorgd wilt worden is er ook de mogelijkheid om een auto met chauffeur te reserveren. “Auto” kan in dit geval in de breedste zin van het woord genomen woorden. Van een midden- of topklasse auto’s tot een touringcar, alles is mogelijk. Onze experts denken met u mee en leveren maatwerk. Populair is de Mercedes S-Klasse met directiechauffeur. Hierin staat comfort en gemak bovenaan. Inclusief een directiechauffeur die u en uw gezelschap comfortabel en veilig vervoert naar uw bestemming. 

Welke chauffeur past bij mij?  

Twijfelt u nog welke chauffeur het beste bij u past? Neem vrijblijvende contact op met een van onze experts voor advies op maat.  Of bel naar: 0850443744