Onze Corona maatregelen

E-Drivers

Het inzetten van een chauffeur is – met name in deze periode – een heel verstandige manier van reizen. Wij merken nu ook een grotere afname bij opdrachtgevers die normaal gesproken ook regelmatig met de trein reizen.

Het inzetten van een chauffeur gaat nog wel onder voorwaarden. Ook wij willen niet dat Corona in alle hevigheid terugkomt en daarom wordt aan zowel de opdrachtgever als de chauffeur – voorafgaand aan een ritopdracht – aan de hand van een aantal vragen om een gezondheidsverklaring gevraagd.

In het verlengde van de RIVM richtlijnen en de richtlijnen van KNV Taxi heeft E-Drivers de navolgende richtlijnen opgesteld:


• De chauffeur zal voor- en na de opdracht de auto (deurgreep, armleuning, veiligheidsgordel, stuur, versnellingspook enz.) ontsmetten
• Passagiers zitten (rechts) achterin
• De passagier stapt zelf in en uit (de deur wordt niet begeleid door de chauffeur)
• De passagier plaatst zelf zijn/haar bagage in de auto
• De passagiersstoel (voorin) blijft leeg
• De chauffeur zal (bij meer dan 1 passagier) een veiligheidsscherm monteren dat passagiers zo veel als mogelijk scheid van de chauffeur
• De chauffeur zal een mondkapje dragen wanneer er meer dan 1 passagier op de achterbank plaats neemt.  Voor de passagiers is het dragen van mondkapjes niet verplicht.

Voorafgaand aan de reis zal specifiek gevraagd worden naar het aantal passagiers in de auto. De chauffeur kan bij meer dan 1 passagier een flexibel scherm meenemen dat voor extra afscheiding tussen passagier en bestuurder zorgt.

Het veiligheidsscherm kan op verzoek van de opdrachtgever worden meegenomen. Het is niet meer verplicht. Mondkapjes worden geadviseerd en kunnen door de chauffeur worden geleverd.

Heb je vragen? Aarzel dan niet contact op te nemen via 0850443744 of [email protected]