Het verschil tussen een studentchauffeur en directiechauffeur

Studentchauffeurs

In het web van chauffeursdiensten en chauffeurs services is het misschien niet altijd even duidelijk wie wat doet. Met dit artikel zullen we daar duidelijkheid aan geven.

De studentchauffeur

Chaufferen tijdens de studieperiode is voor veel studenten dé ideale bijbaan. De werktijden zijn gunstig en de verdiensten (waaronder fooien) zijn vaak aantrekkelijk. Er wordt gereden in mooie auto’s en vaak kan er tijdens de opdracht gestudeerd worden, doordat er wachttijden zijn waar de chauffeur de tijd heeft om aan school te zitten.

Om deze reden is het aanbod studentenchauffeurs groot. Ook kom je als student in contact met interessante opdrachtgevers die weer goed zijn voor het netwerk en die later van waarde kunnen blijken bij het zoeken van een stageplaats of vaste baan. Het enige dat je – als student zijnde – nodig hebt om dit vak uit te oefenen is een rijbewijs, goede wagenbeheersing en verkeersinzicht en een pakje verantwoordelijkheidsgevoel inclusief sterke sociale antenne. Bij het platform E-Drivers zijn de studentenchauffeurs in loondienst.

Directiechauffeur

De directiechauffeur

Met een directiechauffeur heb je de professional achter het stuur. Het is de privé chauffeur die van autorijden zijn vak heeft gemaakt. Deze chauffeur is opgeleid bij een verkeersschool of een opleider als Bruseco en is geëxamineerd door het CBR of DEKRA gecertificeerde instantie. Directiechauffeurs werken voor bedrijven en Overheidsinstanties via vaste (directe) dienstverbanden of worden hier gedetacheerd door chauffeursbedrijven. Nederland kent bovendien een groot aantal ZZP D1 directiechauffeurs die zichzelf bedruipen via eigen opdrachtgevers en deze opdrachten waar mogelijk aanvullen met opdrachten voor chauffeursbedrijven. Er zijn verschillende ‘gradaties’ in het directiechauffeursdiploma. De directiechauffeur start met het D1 diploma en kan dit aanvullen met het D2 certificaat. Bij deze aanvullende opleiding komt ook een deel persoonsbeveiliging en meer uitvoerige routeplanning kijken. De directiechauffeur met het D3 certificaat is naast privéchauffeur een echte beveiliger en let op alle veiligheidsrisico’s die de opdrachtgever mogelijk kan lopen, tot en met cybersecurity aan toe. Bij de D4 opleiding voor veiligheidschauffeur volgt de directiechauffeur nog aanvullende modules met gepantserde voertuigen. Dit zijn de chauffeurs die ingezet kunnen worden bij o.a. het koningshuis.

Interesse?

Heeft u interesse? Klik dan op de knop hieronder en boek een afspraak!